Hoe kom je aan goede executives?

Wanneer je op zoek gaat naar personeel, dan kun je daar op verschillende manieren aankomen. Zo kun je, bijvoorbeeld, bij je huidige medewerkers vragen of zij nog mensen weten. Je kunt advertenties plaatsen op sociale media of een uitzendbureau in de arm nemen. Voor je het weet zijn alle vacatures weer vervuld.

Maar wanneer je op zoek gaat naar executives loop je tegen andere problemen aan. Een executive is, volgens de Van Dale, een “leidinggevend persoon, hoofd, directeur”. En dan begrijp je direct dat je daar niet zomaar even een advertentie voor kunt plaatsen. Je kunt daar beter een ervaren bedrijf als Maes & Lunau voor inschakelen.

Breng je organisatie in kaart

Voor je aan de werving en selectie gaat beginnen is het belangrijk om je organisatie in kaart te brengen. Niet iedere ervaren directeur is geschikt voor een functie in jouw bedrijf. DIt heeft te maken met de bedrijfsstructuur, de verwachtingen en de werkzaamheden die van de directeur worden verwacht. Gaat het erom dat er een nieuwe directeur wordt aangesteld om het bedrijf naar een hoger niveau te helpen? Of moet de nieuwe directeur zonder problemen in de schoenen van de voorganger kunnen stappen? Is het belangrijk dat de nieuwe directeur technische kennis op een bepaald gebied heeft of gaat het er vooral om dat de nieuwe directeur met nieuwe strategische inzichten komt?

Wanneer deze, en andere, vragen zijn beantwoord, gaat Maes & Lunau voor je aan de slag. Ze zullen je de meest geschikte kandidaten voorstellen en er zo voor zorgen dat de perfecte persoon in jouw bedrijf aan het werk kan gaan.

In de meeste gevallen kun je rustig de tijd nemen om aan een nieuwe directeur te komen, maar er zijn ook momenten waarop dat niet lukt… dan zul je een andere oplossing moeten zoeken en vinden.

Op zoek naar een interim directeur?

Het kan namelijk ook zomaar zijn dat de huidige directeur door omstandigheden ineens niet meer beschikbaar is. Dit kan een enorme impact hebben op je bedrijf. Het boegbeeld valt weg en zie daar maar eens een oplossing voor te vinden. Maar ook daar kan Maes & Lunau je bij helpen. Zij kunnen de juiste interim directeur voor je vinden zodat je alsnog de tijd hebt om een nieuwe directeur voor de lange termijn te vinden. Dankzij het enorme netwerk van Maes & Lunau hoef je, gelukkig, nooit lang zonder leidinggevende te zitten.

Aanbevolen Artikelen