Hoe kies ik de beste zakelijke autoverzekering?

Wil je een zakelijke auto verzekeren? Dan ontdek je snel genoeg dat de mogelijkheden op dit gebied nagenoeg eindeloos zijn. Je kunt lukraak een zakelijke autoverzekering afsluiten, maar dit heeft niet onze voorkeur. Als je een autoverzekering afsluit zonder je hierin te verdiepen, is jouw bedrijfsauto mogelijk niet goed verzekerd. Om jou te helpen dit te voorkomen, helpen wij je in deze tekst de beste zakelijke autoverzekering te kiezen.

Verdiep je in de mogelijkheden

Wie denk dat er slechts één zakelijke autoverzekering is, heeft het mis. Je kunt een bedrijfsauto namelijk op verschillende manieren verzekeren. Daarom is het aan te raden je eerst te verdiepen in de mogelijkheden voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit. Om jou een handje te helpen, zetten we hier de verschillende soorten zakelijke autoverzekeringen op een rijtje.

– WA-verzekering

Neem je er genoegen mee dat alleen de schade die je met jouw bedrijfsauto aanricht bij anderen vergoed wordt? Dan volstaat een WA-verzekering. Hiermee ben je alleen verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid.

– WA + Beperkt Casco

Naast WA kun je ook voor WA + Beperkt Casco kiezen. Je bent hiermee niet alleen verzekerd voor schade die je bij anderen aanricht, maar ook bepaalde schade aan jouw bedrijfsauto is verzekerd. Het gaat hierbij onder andere om schade door storm, diefstal, brand en blikseminslag.

– Allrisk

Wil je jouw zakelijke auto zo goed mogelijk verzekeren? Sluit dan een allrisk zakelijke autoverzekering af. Je bent hiermee verzekerd voor alle bovenstaande zaken, maar ook voor schade aan jouw auto die ontstaat door een aanrijding of vandalisme. Zie je geen allrisk autoverzekering tussen het aanbod staan? Dat kan, want bij veel verzekeraars staat deze verzekering bekend als WA + Volledig Casco.

Laat je leiden door de leeftijd van jouw auto

Omdat je een bedrijfsauto op verschillende manieren kunt verzekeren, twijfelen veel mensen wat de beste zakelijke autoverzekering is. Wanneer je niet weet welke dekking je moet kiezen, kun jij je laten leiden door de leeftijd van jouw auto. Voor bedrijfsauto’s ouder dan 10 jaar wordt vaak een WA-verzekering afgesloten. Is het voertuig tussen de 6 en 10 jaar oud? Dan kun je het beste voor WA + Beperkt Casco kiezen. Een allrisk autoverzekering wordt het vaakst gekozen voor bedrijfsauto’s jonger dan 6 jaar.

Maak altijd een vergelijking voordat je de knoop doorhakt

Weet je inmiddels wat de beste verzekering is voor jouw bedrijfsauto? Sluit deze dan niet direct af, maar maak eerst een vergelijking. Ondanks dat je een auto bij de meeste verzekeraars op dezelfde manieren kunt verzekeren, zit er verschil in zakelijke autoverzekering. Zo betaal je bij de ene verzekeraar een (veel) hogere premie dan bij de andere. Bestelautoverzekeringen vergelijken kan onder meer op 123bestelautoverzekering.nl. Hier bereken je in 3 stappen hoeveel premie je betaalt en vergelijk je de verzekering met andere bestelautoverzekeringen.

Aanbevolen Artikelen