Wat je wilt weten over zakelijk shortleasen

We hebben allemaal wel eens een vraag over iets. Als zakelijke rijder heb je dit vast ook wel eens van tijd tot tijd. Dat is niet gek. We hebben niet allemaal alle wijsheid in pacht en wij ook zeker niet. Waar we wel het een en ander over weten, is over zakelijk rijden. Zakelijk rijden is een kleine specialiteit van ons en daarom staan we ook te popelen om je hier wat over te vertellen. Dit doen we in deze blog door je alles te vertellen over shortleasen. Wat shortleasen is, wanneer dit zakelijk kan, wat de voordelen zijn en meer; je leest het allemaal hier. Na het lezen van deze blog weet je precies waar je aan toe bent als iemand het over shortleasen heeft en waar je dan op moet letten. Dus, ben je er klaar voor? 

Wat is het?

Allereerst de vraag ‘wat is shortleasen nu eigenlijk?’. Een hele logische vraag die eerst beantwoord dient te worden wil je weten of het wat voor je is. Daarom gaan we hier eerst maar eens het een en ander over uitleggen. Shortleasen is eigenlijk vrij simpel; het is wat de naam al zegt. Shortleasen is dus kort leasen, maar wat is dan kort en wat is leasen? Leasen is het lenen van geld en hiervoor een auto in ruil voor terugkrijgen. Met leasen betaal je maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij en in ruil hiervoor mag je de auto rijden. Een shortlease contract is er dan een die een flexibele overeenkomst bevat met de gunstige prijs van een lange lease. Je betaalt dus relatief weinig, ook voor een korte lease. Je kunt zelfs een auto voor maar een maand lang leasen. 

Zakelijk leasen

Dan heb je nog het zakelijk shortleasen, hetgeen waar we ook al een klein beetje iets over genoemd hebben. Zakelijk shortleasen is gewoon shortleasen, maar dan voor je werk. Dit bied je in sommige gevallen voordelen doordat je dit op de zaak zet. Je kunt dit met een normale auto doen, maar ook met bijvoorbeeld een bedrijfswagen. Heb je dus bijvoorbeeld een bestelbus nodig voor twee maanden lang? Kies dan voor shortleasen. Dit biedt vele voordelen, onder andere de flexibiliteit als je na 1,5 maand toch besluit hem niet meer nodig te hebben. Wat ons betreft een zeer goede keuze dus. 

Voordelen

Dus, dan even de voordelen op een rijtje. Zoals gezegd biedt een shortlease je een hele goede, scherpe prijs met de flexibiliteit van een kort contract. Dit is niet vaak te vinden, omdat je meestal een keuze moet maken tussen een van de twee. Je hebt maar een maand minimale looptijd en je kunt hem zelf per dag opzeggen na die maand. Ook is er een ruim assortiment, heb je de mogelijkheid om per direct een auto te leasen en kunnen ze hem brengen en/of halen voor je. 

Aanbevolen Artikelen