Wat is RPO?

Hoe groter de uitdagingen binnen een organisatie, hoe meer je de achten en negens nodig hebt en de zevens niet volstaan. Het is vechten om de juiste mensen te vinden. Hier heb je het beste talent binnen recruitment voor nodig. Bedrijven die dit recruitmentproces zelf niet kunnen of willen uitvoeren, kiezen vaak voor Recruitment Process Outsourcing (RPO). Dit betekent dat het recruitmentproces wordt geoutsourcet om zo je organisatie weer te kunnen laten groeien. Je kiest als bedrijf dus voor een externe partner die samen met jou recruitment op gaat pakken. 

Vijf redenen om te kiezen voor RPO:

 1. Duurzame long term oplossingen boven quick fixes
  Een RPO-recruiter werkt zowel op de voorgrond als op de achtergrond aan recruitment. Dit zorgt ervoor dat recruitment het een doorlopend proces wordt. De RPO-recruiters pakken strategisch de uitdagingen aan en bouwen aan een talentpool die actief wordt onderhouden.
 2. De meest optimale inzet van expertise en teamwork
  Doordat er niet één extern persoon wordt ingehuurd, maar een heel team, krijgt elke uitdaging de specialist die hier het beste bij past. Dit bespaart tijd en je krijgt kandidaten die beter aansluiten bij de openstaande vacatures.
 3. Processen worden efficiënter
  De processen binnen recruitment worden strak getrokken om zo de best mogelijke resultaten te halen. Denk hierbij aan het ontwerpen en implementeren van een nieuwe wervingsstrategie maar ook het begeleiden bij het opstellen van je wervingsbudget.
 4. RPO is schaalbaar
  Door te kiezen voor RPO maak je recruitment schaalbaar. Zodra er meer mensen nodig zijn, kun je heel makkelijk opschalen, zijn er juist minder nodig, dan schaal je weer af. Met eigen personeel is dit een stuk lastiger.
 5. Hoge transparantie en meetbaarheid van resultaten
  Het effect van RPO is na een paar weken al zichtbaar. Dit is vooral te merken aan de interne betrokkenheid en de zichtbaarheid online. Bij een RPO wordt transparant gewerkt, al het werk is eenvoudig te monitoren en over te dragen. Hierdoor is de ROI heel duidelijk te zien.

Meer weten? Lees hier over RPO Recruitment en alle voordelen. 

 

Aanbevolen Artikelen