Extra cursussen die bijdragen aan een sterk cv

Wil je jezelf graag wat nieuwe kennis bijbrengen? Of ben je op zoek naar een nieuwe baan en wil je jouw cv verbeteren? Dan kun je tegenwoordig beroep doen op de SLIM-subsidie van de overheid. Dit is een stimuleringsregeling om mensen de kans op extra scholing te bieden en het kan jou helpen door te groeien en nieuwe dingen te leren. Daarnaast kan het interessant zijn om je aan te melden voor groepscursussen op de werkvloer, denk aan een EHBO-cursus of een cursus brandblussen. In dit artikel gaan we dieper in op enkele cursussen die bijdragen aan een sterk cv.

Opleiding tot bedrijfsbrandweer

Bedrijven die werken met gevaarlijke producten of gevaarlijke processen, huren naast dat ze zorgen voor goede brandpreventie vaak ook gespecialiseerde brandwachten in. In sommige situaties wordt er echter geopteerd om een bedrijfsbrandweer op te zetten. Over het algemeen worden deze nog steeds ondersteund door brandwachten, maar het grote voordeel aan een interne bedrijfsbrandweer is dat enkele personeelsleden fulltime of parttime worden ingezet voor deze werkzaamheden en het bedrijf als de beste kennen. 

Zoekt jouw bedrijf mensen die de cursus voor brand blussen en mensen veilig naar buiten leiden willen leren? Dan kan dit heel interessant zijn. Je weet maar nooit wanneer je deze skills nodig hebt! 

EHBO/BHV cursus volgen

Voor bedrijven is het verplicht om afhankelijk van het aantal werknemers een percentage werknemers te hebben die EHBO kunnen verrichten. Er kan immers altijd iets gebeuren – je weet maar nooit dat iemand zijn of haar hand verbrandt, zich snijdt, of dat er bijvoorbeeld iemand een been breekt door van een afstapje te vallen. EHBO is niet alleen een goede skill op de werkvloer; het is ook uiterst handig in veel andere situaties – zeker als je kinderen hebt. Je weet maar nooit wanneer je een wond moet verbinden of een reanimatie moet uitvoeren. 

Opleiding tot vertrouwenspersoon

Een bedrijf is niet verplicht om een vertrouwenspersoon te hebben, maar het is vaak wel een goed idee. Merk je dat jouw bedrijf echt wel een vertrouwenspersoon kan gebruiken? Dan kun je dit aangeven en bijvoorbeeld jezelf naar voor schuiven en zeggen dat jij deze opleiding wel wilt volgen. Er zijn verschillende trainingen van 5 dagen waarbij je alles leert over advies geven en slechte situaties herkennen.

Als jij je verdiept in een van de bovenstaande onderdelen weet je zeker dat dit bij ieder bedrijf in je voordeel werkt én dat je iets hebt bijgeleerd waar je ook buiten de werkvloer iets aan hebt. Wij wensen je in ieder geval heel veel succes!

Aanbevolen Artikelen