Door deze tips werken jouw medewerkers beter vanuit huis

Gaat jouw bedrijf ook na corona door met hybride werken? Of werken jullie zelfs volledig vanuit huis? Dan zijn er een aantal dingen waarop je moet letten zodat je medewerkers toch goed kunnen blijven werken. Thuiswerken heeft vele voordelen, maar helaas ook nadelen. Echter met de juiste tips kunnen jouw medewerkers ook vanuit huis optimaal presteren.

Goede balans tussen privé en werk

Als er vanuit huis wordt gewerkt kan het soms lastig zijn om de balans goed te houden tussen privé en werk. Veel mensen hebben ook de neiging om langer door te werken als ze thuiswerken. Ze nemen minder pauzes en werken over. Stimuleer jouw medewerkers om echt pauzes te nemen. Het helpt om hier vaste tijden voor aan te houden. Zo kunnen er geen overleggen worden gepland in deze pauzes. Ook het faciliteren van een werktelefoon helpt om de scheiding te houden tussen privé en werk. Een voip telefoon is een erg handige werktelefoon, omdat je hiermee je algemene nummer door kunt sturen naar verschillende telefoons. Zo kan je ook een schema opstellen welke werknemer wanneer telefoondienst heeft. Een groot voordeel van voip bellen is dat je hierdoor voorkomt dat je telefoontjes mist, omdat een klant belt naar een werknemer die afwezig is door verlof. Hiermee hoeven je werknemers niet meer handmatig hun werktelefoon door te verbinden. Dat scheelt weer en voorkomt dat je klanten geen medewerker kunnen bereiken!

Goede thuiswerkplek

Zorg voor een goede thuiswerkplek voor je medewerkers. Sommige mensen kunnen echt niet thuiswerken, omdat het te druk is door kinderen en/of er geen plek is om een goede thuiswerkplek te maken. Zorg ervoor dat ze een plek behouden op kantoor. Zo kunnen ze rustig werken. Voor mensen die wel thuis kunnen werken is het belangrijk om een goede bureaustoel en tafel te regelen. Een goede bureaustoel kan worden aangepast aan de houding van je medewerker en heeft armleuningen. Voor mensen met erge rugklachten is er een speciale bureaustoel nodig. Een arbo arts helpt bij het uitkiezen van een geschikte bureaustoel. Qua bureautafel is een sta- en zitbureau de beste keuze. Hiermee kan je afwisselen tussen staan en zitten. Dit is beter voor het lichaam. Bij te lang zitten of te lang staan krijgt je medewerker lichamelijke klachten.

Ga ook in gesprek met je medewerkers over wat hun wensen en behoeftes zijn met betrekking tot thuiswerken. Wat precies belangrijk is voor je medewerkers ontdek je pas als je het aan hen vraagt.

Aanbevolen Artikelen