Maak het jezelf niet zo moeilijk!

Het valt lang niet mee om de personeelsplanning rond te krijgen. Je zit iedere keer weer over het rooster gebogen en telkens wanneer je denkt dat je het voor elkaar hebt, dan wil iemand een vrije dag opnemen of valt er iemand door ziekte uit. Dan kan het puzzelen weer opnieuw beginnen. Maar wat nu als ik je vertel dat er andere opties zijn? Dat je een overzichtelijke personeelsplanning kunt maken die voor iedere medewerker (middels een push melding of mail) direct zichtbaar is?

Het voordeel van een online personeelsplanning

Een van de voordelen van een live personeelsplanning is dat je overal rekening mee kunt houden. Je vult vooraf per werknemer het afgesproken aantal uren en de bijzonderheden in (bijvoorbeeld: Marga, 32 uur, niet op donderdag), ook kun je rekening houden met vakanties en zelfs reïntegratie na ziekte. Je maakt dan een personeelsplanning en deze wordt direct gedeeld met je medewerkers. Ook de tarieven kun je erbij zetten. Zo weet je zeker dat een bepaalde dienst niet te duur wordt.

Maar er is meer: met deze handige personeelsplanning kun je ook eenvoudig uren registreren. Natuurlijk is nog wel een (online) inkloksysteem nodig, maar door al deze systemen met elkaar te laten samenwerken, zorg je voor meer inzicht en overzicht. En meer rust!

Het plannen van je ploegen wordt een fluitje van een cent

Nu zul je op een gegeven moment wel een soort van vaste ploegen hebben. Mensen die altijd de vroege dienst willen en mensen die liever alleen maar ‘s nachts werken. Maar het spreekt voor zich dat dat niet wenselijk is. Wanneer mensen ervoor kiezen om in ploegen te gaan werken, moeten ze er rekening mee houden dat deze ploegen rouleren. Vroeger waren er nog mensen die alleen nachtdiensten draaiden, maar die tijd is geweest. Het is immers gebleken dat alleen nachtdiensten draaien lang niet gezond is. En je wilt je medewerkers natuurlijk wel gezond en fit aan het werk hebben.

Door gebruik te maken van een online planningstool kun je zelfs het rouleren van de ploegen gemakkelijker regelen. Ook kunnen er nog steeds voorkeuren worden opgegeven en wordt het aantal uren per werknemer goed bijgehouden. Ook de speciale uren in het weekend en op feestdagen. Zo heb je niet alleen je personeelsplanning in een mum van tijd in orde, maar wordt ook de salarisadministratie een stuk gemakkelijker.

Dan heb jij weer tijd om je op je eigenlijke werk te concentreren.

Aanbevolen Artikelen