Geld investeren? Voorkom deze veelgemaakte fouten

Ben je klaar om te investeren? Wel, voordat je er je zuurverdiende geld voor overhandigt, lees eerst dit artikel! Aan het eind van deze vijf punten denk je misschien wel twee keer na over beleggen. Je bent gewaarschuwd.

Beleggen is een belangrijk onderdeel van geld sparen en rijkdom opbouwen; maar als het verkeerd gedaan wordt kan het een nachtmerrie worden. Dit artikel somt vijf grote fouten op die bij beleggen gemaakt worden. Door van deze fouten te leren, kun je jezelf tijd, geld, en stress besparen.

1) Het verschil niet kennen tussen lange en korte termijn beleggingen

Veel mensen investeren graag in risicovolle opties met beloften van enorme rendementen; maar ze beseffen niet dat beleggen iets anders is dan gokken. Bij gokken kun je op elk moment van de tafel weglopen, maar als je investeert zit je geld voor een bepaalde tijd vast. Er zijn twee soorten beleggingen: op korte termijn en op lange termijn. Het verschil tussen de twee heeft te maken met hoe lang het duurt voor een investering in waarde verdubbeld is. Kortetermijnbeleggingen verdubbelen na één dag in waarde, terwijl langetermijnbeleggingen er pas een jaar over doen om de oorspronkelijke investering te verdubbelen.

2) Niet weten waarin je investeert

De reden hiervoor is dat als je niet weet waarin je investeert, hoe zul je dan weten wanneer je ze moet verkopen. Als het een jaar duurt voor de investering enig rendement oplevert, is het mogelijk dat tegen de tijd dat je investering verdubbeld is, de markt al gecrasht is of dat er andere factoren zijn die bijgedragen hebben tot een daling van de waarde van je investering. Door te weten waarin je investeert, kun je beter begrijpen wat voor risico aan je investering verbonden is.

3) Geen rekening houden met belastingen

Veel mensen beleggen zonder alle consequenties te overwegen. Belastingen zijn een van die gevolgen die veel mensen over het hoofd zien; het is belangrijk om bij het kopen of verkopen van een belegging met deze veranderingen rekening te houden.

4) Investeren in iets dat je niet begrijpt

Veel mensen maken de fout te investeren in dingen die ze niet begrijpen, omdat ze hebzuchtig zijn of gewoon omdat de verkoper erg goed was in wat hij deed. Voordat je gaat beleggen, wees er zeker van dat jeWanneer je beleggingen doet, denk dan na over hoe de belastingtarieven in de loop van de tijd kunnen veranderen en hoe dit je beleggingen kan beïnvloeden. Als de belastingtarieven inderdaad veranderen, kan dat invloed hebben op het rendement van je beleggingen. Lees bij het doen van een investering zeker alle kleine lettertjes, zodat je weet waar je aan begint. Door precies te weten waar je aan begint, kun je toekomstige hoofdbrekens voorkomen en verstandig beleggen.

5) Niet nadenken over risico’s

Veel mensen nemen graag risico’s en beleggen met de verwachting een groot rendement te krijgen. Door deze risico’s te nemen kun je echter uiteindelijk je geld verliezen in plaats van een groot rendement te ontvangen. Het is belangrijk te begrijpen dat niet alle beleggingen hoge rendementen opleveren en dat je door meer risico te nemen ook meer risico’s op je neemt.

Aanbevolen Artikelen