Doe zelf de reclame van je bedrijf in vijf stappen

Echte ondernemers verdienen respect. Niet alleen vinden ze een manier om een bedrijf op te zetten en geld te verdienen, ook zorgen ze er vaak voor dat andere mensen een boterham kunnen verdienen. Ondernemers zijn ook wel de ruggenwervel van de maatschappij: jouw producten en diensten zijn van kardinaal belang voor de economie. Alleen moet je daar de klant nog van overtuigen en dat gebeurt via reclame. Hier zijn een aantal tips om je eigen product of dienst te promoten.

Stap 1: Netwerken is ook werken

Het is belangrijk om bekendheid te vergaren bij klanten en andere ondernemers in de buurt. Ben jij bijvoorbeeld hovenier, dan is het goed om een bevriende ondernemer in de bouw te hebben die jouw bedrijf kan promoten bij zijn klanten die vaak ook een tuin aangelegd willen hebben. Zulke contacten doe je op bij lokale ondernemersverenigingen, maar ook op jaarmarkten en beurzen.

Stap 2: Reclamefolders en visitekaartjes

Misschien heb je al een mooie reclamefolder of een mooi pak visitekaartjes. Zo niet? Maak ze dan direct, want je wilt natuurlijk de mensen die je spreekt en ontmoet wel wat meegeven. Doe je dat niet, dan zijn ze een gesprek met jou zo weer vergeten. Een visitekaartje stoppen mensen in hun portemonnee of broekzak en zo komen ze je de dagen na je ontmoeting nog een keer tegen.

Stap 3: Een stoere website

Een visitekaartje moet natuurlijk een link hebben naar jouw website waar ze meer informatie kunnen vinden. De website moet er gelikt uitzien, zodat ze echt worden overtuigd dat ze jouw diensten of producten nodig hebben. Misschien maak je wel een webshop, zodat ze gelijk je producten kunnen bestellen. Ook kun je op de website een promotiefilmpje laten zien, zodat mensen enthousiast worden.

Stap 4: Online reclame maken

Niet alleen in de fysieke wereld is het belangrijk om reclame te maken, ook online. Heb je daar geen verstand van, huur dan een online marketing bureau in die daar goed in is. Of je het nu zelf doet of uitbesteed, het is belangrijk dat mensen die zoeken op bepaalde zoektermen naar jouw product komen. Met goede websiteteksten volgens SEO lukt dat, maar je kunt ook kiezen voor een gerichte Facebookcampagne.

Stap 5: Ga weer bezig met je product

Als je een beetje reclame hebt gemaakt, is het ook goed om weer aan het werk te gaan met dat waar je goed in bent. Klanten zullen altijd nog met hun mond-op-mond reclame jouw producten promoten als ze er tevreden over zijn. En ja, zo werkt kapitalisme nu eenmaal: als jij de beste prijs, de beste kwaliteit en de beste klantvriendelijkheid levert, zullen mensen altijd naar je terugkomen voor jouw diensten en producten. Wees dus de beste! Succes! 

Aanbevolen Artikelen