Zijn start-ups waardevol om in te investeren?

In de wereld van vandaag is er een veelheid aan beleggingen beschikbaar om een hoog risico-gewogen rendement te behalen. Of het nu is in de vorm van metalen, obligaties, of andere grondstoffen, aandelen uitgegeven door grote bedrijven of opkomende startups, of zelfs kunst en onroerend goed. [Role play dat je aarzelt om in het startup spel te stappen].

Maar tussen al deze opties met uiteenlopende risicoprofielen en voordelen is er één beleggingsklasse die in de afgelopen eeuw elke andere soort activa consequent heeft overtroffen: aandelenbeleggingen in privé gehouden startups.

Hoewel op jaarbasis niet bijzonder spectaculair – zelfs met genereuze veronderstellingen hebben veel nieuwe bedrijven moeite om hun investeerders veel waarde op te leveren – resulteert dit over meerdere decennia in winstcijfers waar de meesten alleen maar van kunnen dromen. Bovendien vertonen de opbrengsten van deze investeringen geen tekenen van vertraging: als je, zoals bij elke startup, je bedrijf kunt opschalen tot een waardering van meerdere miljarden dollar, speel je nu in de grote competities.

5 redenen om in startups te investeren

1. Samengestelde rente effect:

Als je in een startup investeert, zijn de winsten die je mettertijd behaalt te danken aan iets dat bekend staat als het samengestelde rente effect. Dit is wanneer de winsten die je met je oorspronkelijke investering maakt opnieuw geïnvesteerd worden en hun eigen winsten genereren, waardoor je investering versneld kan groeien.

2. Laag Risico/Hoog Beloningsprofiel:

In tegenstelling tot investeren in aandelen van grote bedrijven, die erg volatiel kunnen zijn en vaak niet hetzelfde potentiële rendement bieden als startups, gaat investeren in een startup gepaard met een relatief laag risicoprofiel. Dit komt omdat je, zelfs als de startup mislukt, hooguit het bedrag dat je oorspronkelijk investeerde kunt verliezen.

3. Diversificatie:

Investeren in een startup stelt je in staat je portefeuille te diversifiëren en vermindert het risico dat je al je geld verliest. Dit komt omdat, zelfs als de startup mislukt, je hooguit het bedrag dat je oorspronkelijk geïnvesteerd hebt kunt verliezen.

Ik weet dat het al gezegd is, maar ik zeg het voor de zekerheid toch nog een keer. Als je succesvol wilt zijn moet je in jezelf geloven en dat negatieve denken uit de weg ruimen. Zolang je je best doet en je best doet is er niets om je zorgen over te maken.

4. Lage drempels om binnen te komen

Een van de moeilijkheden waarmee een potentiële investeerder in een startup te maken krijgt is te weten welke startups zullen slagen en welke zullen mislukken. Maar hoewel veel mensen misschien denken dat dit investeren in een startup riskanter maakt, is het tegendeel waar- omdat er zoveel startups op de markt zijn, betekenen de lage toetredingsdrempels dat als een investeerder weet wat hij zoekt, hij zijn kosten laag kan houden door

5. Startup mislukking is geen slecht iets

Een andere veel voorkomende zorg van veel investeerders is de mogelijkheid dat een startup mislukt. Maar investeerders moeten zich hierdoor niet laten ontmoedigen- in feite kan het in sommige gevallen zelfs gunstig zijn. Als een startup mislukt, zal ze liquideren en haar activa aan de aandeelhouders teruggeven. Investeringen van een particulier in een startup zijn dus beschermd tegen verlies als het bedrijf ten onder gaat.

 

Aanbevolen Artikelen