Wat is een ERP-systeem en waarom is het belangrijk voor uw bedrijf?

ERP-systeem is software die al uw zakelijke transacties en kernfuncties verbindt en integreert in één enkele applicatie, waaronder:

 • Supply chain en voorraadbeheer
 • Orderverwerking
 • Inkoop
 • Klantrelatiebeheer
 • productie
 • Financiële rapportage
 • Boekhouding.

Bovendien maakt een modern ERP-systeem gebruik van de nieuwste technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning om voldoende inzicht te bieden in elk aspect van het bedrijf.

Enterprise Resource Planning (ERP) is een relatiebeheer software voor bedrijfsbeheer waarmee een organisatie gebruik kan maken van een reeks geïntegreerde toepassingen. ERP-systemen stroomlijnen en automatiseren processen, waardoor een slankere, nauwkeurigere en efficiëntere werking ontstaat. ERP biedt volledig inzicht in de belangrijkste bedrijfsprocessen. Enterprise Resource Planning-platforms, zoals BlueCherry ERP, optimaliseren systemen door middel van superieure tracking en rapportage van bronnen, databasebeheer en het delen van gegevens en algehele verbeterde informatiesystemen. Met ERP-systemen kan uw bedrijf uitbreiden zonder extra IT- of personeelskosten.

Een ERP systeem kan ieder bedrijf verbeteren op verscheidene manieren, zoals: 

 • Maak uw bedrijf wendbaarder: in een snel evoluerend bedrijfsklimaat is het essentieel om te kunnen reageren op veranderingen. Een goed ERP-systeem is flexibel, modulair en schaalbaar genoeg om zich aan te passen aan de veranderende marktdynamiek en veranderende klantbehoeften. U kunt in eerste instantie specifieke toepassingen implementeren die nu zinvol zijn en indien nodig naadloos geïntegreerde toepassingen toevoegen naarmate uw bedrijf groeit.
 • Verhoog de efficiëntie en productiviteit drastisch: inefficiënte spreadsheets, handmatige workflows en verouderde software kunnen de groei van uw bedrijf belemmeren. Een ERP-systeem kan uw hele organisatie stroomlijnen en uw gegevens allemaal op één plek plaatsen, waardoor nauwkeurigere rapportage en een efficiëntere, op samenwerking gebaseerde en gegevensgestuurde werkomgeving mogelijk wordt.
 • Bespaar op onnodige kosten: uw bedrijf runnen met een ERP-systeem zorgt voor efficiëntieverbeteringen die uw bedrijf slanker maken naarmate het groeit. Veel bedrijven melden dat ze kunnen uitbreiden zonder extra personeel of IT-kosten. De kosten van het implementeren van een ERP-systeem worden gemakkelijk overschaduwd door de ROI van een efficiëntere, volledig geoptimaliseerde bedrijfsomgeving.
 • Verbeter de beveiliging en toegankelijkheid: u kunt uw risico’s en hardwarekosten verlagen door uw ERP naar de cloud te verplaatsen. Omarm de toekomst van informatiesystemen met een modern ERP gehost in een veilige cloud. Door uw ERP-applicaties naar de cloud te verplaatsen, kunt u snel schalen, uitbreiden en upgraden. Het verhoogt ook de zichtbaarheid en toegankelijkheid nog verder, waarbij volledig wordt geprofiteerd van de mogelijkheden van een ERP-systeem.

Hoewel de implementatie van een nieuw ERP-systeem voor elk bedrijf een grote verandering kan zijn, zijn de voordelen vrijwel onmiddellijk zichtbaar. U wilt niet wachten tot de branche aan u voorbij gaat.

Aanbevolen Artikelen