5 veelgemaakte fouten bij het starten van een onderneming

Elk bedrijf moet ergens beginnen en voor de meesten betekent dat vanaf de grond beginnen. Hoewel alle ondernemers weten wat ze willen doen, weet niet iedereen hoe ze dat eigenlijk moeten aanpakken. Er zijn belangrijke punten in het proces van een bedrijf starten waar veel mensen tegen hindernissen en fouten aanlopen. Hier is een lijst van 5 veelgemaakte fouten bij het starten van een bedrijf.

1. Falen in het stellen van doelen

Veel ondernemers beginnen zonder plan of routekaart voor waar ze met hun bedrijf naar toe willen. Zonder doelen te stellen kun je niet weten welke mijlpalen je onderweg moet raken om je uiteindelijke bestemming te bereiken. Als je er niet in slaagt doelen te stellen, is het gemakkelijk je gevoel voor richting te verliezen en overweldigd te raken door alle dagelijkse taken van het runnen van een bedrijf.

2. Falen in het doen van je onderzoek

De eerste stap bij het starten van een nieuwe zaak is altijd grondig onderzoek doen naar de markt waarin je van plan bent te opereren, en ook naar je beoogde klantenkring. Door gebruik te maken van beschikbare hulpmiddelen zoals Google’s Keyword Tool en de Google Keyword Planner, kun je ontdekken welke termen je potentiĆ«le klanten gebruiken om online te zoeken.

3. Te veel focussen op het maken van producten en te weinig op distributie en marketing

Veel mensen die een bedrijf beginnen doen dat omdat ze een geweldig idee hebben voor een nieuw product of een nieuwe dienst, maar ze realiseren zich niet dat niemand hun product zal kopen als ze er niet achter kunnen komen hoe ze het bekend kunnen maken. Het is belangrijk dat je een kwaliteitsproduct maakt dat mensen willen kopen, maar om je bedrijf succesvol te laten zijn heb je ook een plan nodig om de juiste klanten binnen te krijgen.

4. Te zwaar leunen op verwijzingen en investeerders

Hoewel het waar is dat sommige bedrijven naar succes groeien door op hun investeerders en verwijzingsnetwerken te vertrouwen, werkt deze strategie niet voor iedereen. Een bedrijf beginnen met alleen maar verwijzingen en investeerders als je voornaamste bronnen van inkomsten zal niet genoeg zijn om je door de moeilijke tijden heen te helpen, en het kan je kwetsbaar maken als een of meer van die relaties ooit zouden wegvallen.

5. Verwaarlozen van het maken van een gedetailleerd bedrijfsplan

Veel ondernemers weten dat het maken van een ondernemingsplan een belangrijk onderdeel is van het starten van een bedrijf, maar de meesten verzuimen er echt voor te gaan zitten en er aan te werken. Om de een of andere reden denken veel mensen dat ze het, als hun bedrijf eenmaal gestart is, gewoon kunnen flikken en dat op de een of andere manier alles wel op zijn plaats zal vallen. Hoewel sommige succesvolle ondernemers wel slaagden zonder een formeel bedrijfsplan, bewijzen de statistieken dat het vaker voorkomt dat je met dit soort bedrijfsaanpak faalt.

Aanbevolen Artikelen