Social media automatisering

 

Designed door Freepik

 

Veel mensen vragen zich af of het werk dat ze doen niet efficiënter kan.

In het geval van social media marketing is dat zeker mogelijk. Je kunt in het social media gebied namelijk tot op een hoog niveau automatiseren en integreren.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om facebookpost vooraf te maken en die zich dan, later op een aangegeven tijdstip, automatisch laat posten. Een ander voorbeeld is het tegelijk posten op verschillende media kanalen.

Stel je eens voor: je wilt een leuk item posten op instagram maar je wilt dit ook posten op facebook. Dan klik je op een knop en wordt het item gepost op beide kanalen. Kijk! Bespaart je weer wat moeite.

Achja, waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Op het gebied van social media marketing valt er dus veel te winnen.
Dit klinkt voor jou natuurlijk als muziek in de oren en dat is begrijpelijk. Het zit nou eenmaal in de aard van de mens om te kiezen voor de makkelijkste weg.

Om het jezelf nog gemakkelijker te maken zal je nu de tijd en energie moeten investeren om hier later zonder naar om te kijken van te kunnen profiteren.

In dit artikel neem ik je mee in de wereld van social media automatisering.
Hiervoor gebruiken wij de handige tool: Blog2social.

 

Blog2social in gebruik

Met blog2social wordt de deur geopend naar verdere gaande automatisering.

Deze uiterst krachtige tool is zeer geschikt om te helpen bouwen aan je online campagnes. De tool bestaat uit 7 modules. Opeenvolgend genoemd zijn dit:

  • Network choice Met deze module is het mogelijk om verschillende kanalen als: Facebook, Pinterest, Tumblr, Instagram en etc. met elkaar te integreren. Als je een post plaatst op instagram en je wilt dit delen op (alle) andere kanalen.Dan is dit met een druk op de knop te regelen. Dit is vooral handig wanneer je verschillende verschillende media kanalen tegelijk wilt bijhouden.In deze module is het het uitproberen zeker waard.
    Ik kan met zekerheid zeggen dat het geen teleurstelling zal worden.
  • Auto-posting

De auto-posting tool zorgt ervoor dat elk item, wat op je blog verschijnt, automatisch wordt gepost op al je media kanalen. Door gebruik te maken van deze tool maak je automatisch reclame voor elk item dat je post.

Ik denk dat ik jou dan niet hoef uit te leggen hoeveel tijd je hiermee gaat besparen. Probeer het eens uit! Mijn zegen heb je.

  • Custom sharing De module custom sharing stelt je in staat om voor verschillende social media kanalen te bepalen wanneer je een post uitbrengt.Als je de tool ‘Best time scheduler’ gebruikt zal je merken dat niet op elk netwerk op hetzelfde tijdstip de meeste gebruikers actief zijn. Het is dan ook niet logisch om een belangrijke post uit te brengen op een moment dat er niet veel mensen actief zijn.
    Om bij dit probleem een streepje voor te zijn maak je gebruik van de module Custom sharing.
  • Best time scheduler

De naam verraadt eigenlijk al wat deze module doet.
Met deze module bepaal je binnen een handomdraai op welk moment de meeste gebruikers actief zijn binnen een bepaald sociaal netwerk.

Dit wil je weten omdat je wilt dat mensen jouw bericht zien. Het heeft dus weinig zin om te posten op een moment dat mensen liggen te slapen of op hun werk zijn. Met de Best time scheduler bepaal jij wanneer het de hoogste tijd is voor een post.

5) Custom-scheduling

Met custom-scheduling is het mogelijk om een item van te voren in elkaar te zetten en op een later tijdstip te posten. Dit is handig omdat berichten maar voor een paar uur zichtbaar zijn voordat ze worden bedolven onder nieuwe berichten.

Het is dus de kunst op je berichten te posten op het moment dat de meeste gebruikers actief zijn. En omdat jij hoogstwaarschijnlijk niet altijd op deze momenten tijd hebt om een post te doen heb je iets of iemand nodig om het voor je te doen.

Dit is het moment dat Auto-posting in actie komt.

6) One step workflow

Zou het niet handig zijn als je een overzichtelijk scherm ziet wat al je social media kanalen kan beheren. Met de module ‘One step workflow’ is het mogelijk om dezefde post op elk kanaal een beetje aan te passen voordat deze online gaat.

Dit is best handig omdat elk social media kanaal natuurlijk zijn eigen stijl heeft. Als je iets wilt aanpassen hoef je niet heel omslachtig naar het betreffende kanaal te gaan en hier dan de aanpassing toe te brengen om dezelfde stappen vervolgens weer te herhalen voor nadere social media kanalen.

7) Reporting

Deze module helpt je bij het maken van een overzicht voor bestaande items die reeds gepost zijn. Evenals item die in de pijplijn staan om gepost te worden.

In dit overzicht is het mogelijk om aanpassingen te doen in verschillende artikelen en kan je alles voorzien van een direct-link.

Dit is handig omdat je bijvoorbeeld tijdens het gast bloggen een directe link kan plaatsen naar een artikel op jouw blog. Hierdoor trek je meer bezoekers naar jouw site wat natuurlijk onderdeel is van jouw plan om te groeien als (beginnende) marketeer.

Het handige van deze direct-links is dat alles meetbaar is.

Designed door Freepik

 

 

Conclusie

 

Binnen deze tool zijn er dus verschillende programmaonderdelen.

Enkele daarvan zijn gratis te gebruiken dit zijn over het algemeen de basis modules.

De rest krijg je erbij als je de tool besluit te kopen.

Het leuke van blog2social is dat je het volledige programma kunt gebruiken in de 30 dagen trial.

Je hebt dus een maand de tijd om de hele tool te testen waarna je besluit of je het wilt hebben of niet.

Je hebt dus niets te verliezen behalve stress door het steeds handmatig moeten delen op al je socia lmedia kanalen.
Succes met het gebruik van Blog2social!

Stay in touch wit us…….


Greetzz

Team Thebusinessblog

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer