Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

Designed by Freepik

De situatie…..

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website is een vaak gestelde vraag op internet.
Zou het niet mooi zijn als je met een paar simpele tips en tricks het traffic naar je website een boost kan geven.

Dan heb ik goed nieuws. In dit artikel zal ik haarfijn uitleggen wat je allemaal kunt doen om ervoor te zorgen dat er meer bezoekers op je website komen en deze ook blijven plakken. Ik zal gelijk met de deur in huis vallen.

 

Verwacht geen magie, je zult niet van de een op de andere dag het bezoekersaantal explosief zien stijgen. Als dat is wat je verwacht dan wordt het zeker een teleurstelling.
Om veel bezoekers naar je website te trekken zal je hard moeten werken en veel geduld moeten hebben. Ik zeg altijd: ‘waar een wil is, is een weg’

 

Alleen als je bereidt bent om hard te werken en verliezen durft te nemen zal je kans maken op succes.
Oke, genoeg gepraat. Tijd voor actie!
Ik zal je de gouden tips geven, waarmee jij gaat bereiken wat je wilt.
Om te beginnen moet je je mindset veranderen naar dat van een winnaar.
Ik neem aan dat dit al is gebeurd anders zou je nu dit artikel niet lezen.
Let’s make it happen!


De gouden tips voor meer verkeer naar jouw website
 

Bloggen

 

 • Start een blog en voeg hieraan waardevolle content toe
 • Gast bloggen
 • doe af en toe een post op een ander blog met een referentie naar jezelf
 • kijk bij de concurrentie wat werkt en pas dit ook toe
 • Kijk heel goed naar wat niet werkt en leer hiervan
 • Accepteer gastblogs op jouw site
 • Reageer op andere content. Laat hierbij een linkje naar je zelf achter.

Links

 

 • Plaats een link op jouw site naar websites met kwalitatief goede content in jouw vakgebied.
 • Vraag om een link naar jouw site aan andere site eigenaren.
 • Vraag een link aan mensen die eerder op een artikel hebben gereageerd
 • Cross link tussen verschillende artikelen op jouw site.
 • Plaats een link naar jouw website in je e-mail handtekening
 • Gebruik tools als SEO powersuit om erachter te komen naar welke sites andere blogs linken.

Social media

 

 • Promoot je blog op social media, Twitter, Facebook, instagram etc.
 • Refereer op je blog naar je social media kanalen.
 • Laat andere mensen artikelen van jouw delen op hun social media kanalen
 • Schrijf e-mails naar je netwerk met de vraag of ze je content willen delen
 • Word lid van LinkedIn groepen en share hier je content
 • Hou een instagram account bij en post hier dagelijks 1 tot 3 foto’s
 • Hou een Facebook pagina bij
 • Laat reacties achter op fora
Designed door Freepik

Naast deze gegeven tips zijn er uiteraard andere dingen die je kunt doen om net dat beetje extra te krijgen waar je naar opzoek bent. Minstens net zo interessant als effectief.

SEO – search engine Optimization

 

 • Om veel bezoekers naar je site te trekken is het belangrijk dat je zichtbaar bent voor de mensen die naar je opzoek zijn.Met andere woorden, je moet ranken in de google pages en proberen om op de eerste pagina te komen om vervolgens een plek op te eisen in de top3 zoekresultaten.In deze categorie klikken verreweg de meeste mensen op de link naar een website. Als je hier een prominente plek weet te bemachtigen zal dat je zeker lonen.

SEA – search engine Advertisement

 

 • Als je niet lang wilt wachten voor je een hoge rank krijgt in de google zoekresultaten kun je er altijd voor kiezen om een plek op de eerste plaats te kopen.Je betaald hiervoor een bepaald bedrag per klik op de link naar je website.
  Dit is echter niet een hele duurzame manier om bezoekers te trekken.Immers is het zo dat zodra je stopt met het adverteren, de bezoekersstroom stilvalt. Het is dan ook aan te raden om in de tijd dat je gebruik maakt van SEA veel tijd en energie te steken in het organisch laten groeien van de bezoekers aantallen (SEO).Op termijn heeft dit een veel gunstiger effect. Want als je eenmaal in de top 3 zoekresultaten pronkt krijg je als het ware ‘gratis’ bezoekers naar je website.

Affiliate programma’s

 

 • Om extra bezoekers te generen kun je ook gebruik maken van affiliate programma’s. Dit betekend dat iemand anders jouw dienst/product probeert te verkopen. Als het deze persoon lukt om een consument door te sturen naar jouw website en deze doet een aankoop, dan ontvangt hij/zij een percentage van het aankoop bedrag van de klant.

 

De elektronische handtekening

 

 • Onder een email zetten mensen vaak een gewone handtekening. Dit is echt een doodzonde! Je kan deze plek heel nuttig gebruiken om je ‘gezicht’ nog even op het laatste moment zichtbaar te maken. In plaats van een nietszeggende handtekening doe je er goed aan om een E-signature te plaatsen met daarin een referentie naar jezelf. In dit geval je website/blog. Don’t waste that space!Elk contact moment is bij uitstek een gelegenheid om jezelf nog een keer nadrukkelijk onder de aandacht te brengen.

Geef een cadeau, wie wordt daar nou niet blij van?

 

 • Veel mensen zijn extra geïnteresseerd als er iets voor ze te halen valt.
  Bijvoorbeeld: Als je een cadeaukaart van een bekend parfumzaak weggeeft aan klanten die de enquête hebben ingevuld, zal je zien dat je mensen serieuzer aan de slag gaan en dat ook meer mensen bereidt zijn te doen wat jij wilt. Je zult hiermee ongetwijfeld je output verhogen. Natuurlijk hoef je niet elke klant wat te geven, dit zal je alleen maar op kosten jagen.Daarentegen kun je er een actie van maken. Bijvoorbeeld. Ik verloot een cadeaukaart van (noem eens iets geks) onder de eerste 100 mensen die de enquête invullen.

 

Wees vriendelijk voor de gebruiker (Usability)

 

 • Het is niet de bedoeling dat de bezoeker hoofdpijn krijgt bij het bezoeken van jouw website. Zorg ervoor dat je website netjes en overzichtelijk is. Als je website lijkt op een doolhof komt dit de bounce rate niet ten goede. Hiermee zullen al je investeringen in SEO en SEA voor niets zijn geweest. Laat het dus niet zover komen en zorg voor een professioneel ogende site. Kun je dit niet zelf? Zorg er dan voor dat je iemand vind die dit voor je op orde kan maken. Dit is zeker iets waar niet op bezuinigd moet worden. Het mag wat kosten maar dan heb je er ook zeker profijt van.

Maak een maillijst

 

 • Met het bouwen van een mailinglijst verzeker je jezelf van een netwerk. Die je kunt benaderen wanneer je wilt dat ze iets voor je doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het lezen van een nieuw blogpost of het kopen van een product. Het is allemaal mogelijk.

Stuur een nieuwsbrief

De nieuwsbrief is een uiterst krachtig middel om bestaande bezoekers van je site te laten terugkeren. Stuur eens in de maand een mailtje met daarin een verwijzing naar de 3 meest recente posts en zie het bezoekers aantal gestaagd stijgen.

Wil je meer weten over een nieuwsbrief en hoe je die zelf maakt? Klik dan hier!

Heb je zelf nog een paar gouden tips?

Share the happiness

Designed door Freepik

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer