31 tips om meer bezoekers op je website te krijgen

Designed by Freepik

Iedereen die net een website is begonnen droomt ervan om dagelijks duizenden bezoekers te trekken naar zijn of haar website.

Helaas is dit in de realiteit vaak een droom.

Je kan nog zo’n mooie site hebben maar in feite verkoopt bijna geen enkel product zichzelf. Jij zult het product moeten verkopen.

In dit geval betekent dit dat jij je website onder de aandacht moet brengen bij het grote publiek.

Nu zit je zeker met je handen in het haar omdat je van voor naar achter niet weet waar je moet beginnen en/of hoe je dingen moet aanpakken.

Ik heb in dit geval een belangrijke mededeling voor je: Vind het wiel niet opnieuw uit!

Jij bent hier omdat je zo snel mogelijk zoveel mogelijk bezoekers op je website wilt hebben. Jij bent hier dus ook aan het juiste adres.

In dit artikel beschrijven we 31 tips waarmee jij in een korte periode veel verkeer naar je site gaat trekken.

Als je wilt beginnen met meer bezoekers aantrekken. Treuzel dan niet en lees gelijk verder. Want ‘shit is about to get real really fast’

Je gaat nu door de poort naar succes,

Designed by Freepik

Ready in   3……… 2………1 ……..

tip 1) Zorg voor waardevolle content. Jouw content moet dus een oplossing bieden voor het probleem waar de bezoeker mee zit.

tip 2) zorg voor unieke content. Kopieer niks van andere websites want google geeft hiervoor penalty’s en die komen genadeloos hard aan.

tip 3) wees actief in linkedin groepen. LinkedIn staat bekend als het zakelijke platvorm. Hier kun je dus zeker connecten met mensen voor het doen van zaken. Misschien vind je wel een zakenpartner.

tip 4) Doe aan SEO. Doormiddel van SEO kun je organisch groeien in de zoekresultaten van google.

Als je op een organische manier hoog komt in de zoekresultaten dan blijf je daar over het algemeen ook staan. Dit betekent dus dat je veel ‘gratis’ bezoekers naar je site krijgt.

Echter moet je jezelf wel blijven verbeteren want de concurrentie zit immers ook niet stil.

tip 5) Overweeg het gebruik van SEA.

Doormiddel van search engine advertisement is het mogelijk om tegen betaling een hoge positie binnen de zoekresultaten te krijgen.

Let op veel mensen hebben inmiddels door dat deze hoge posities zijn gekocht en dat de relevantie van deze sites dus tegenvalt.

tip 6) Maak gebruik van een e-signature in je mail. Elk contactmoment stelt je in de gelegenheid om jezelf onder de aandacht te brengen van de bezoeker.
Tip 7) Participeer in affiliate programma’s. Dit levert ook een grote bijdrage in het verhogen van de bezoekers aantallen.

Tip 8) Zorg voor een gebruiksvriendelijke interface.

Als je website als prettig wordt ervaren is een persoon eerder geneigd om een positief verhaal te vertellen over jouw site binnen zijn kenniskringen.

 

Mond op mond reclame is de krachtigste vorm van reclame.
Tip 9) Geef een cadeau. Als je iets gratis weggeeft creëer je goodwill onder je bezoekers.
En zeg nou zelf, als je beloond wordt voor iets doe je toch beter je best?

Tip 10) Maak gebruik van Facebook comments.
Tip 11) Stuur een nieuwsbrief naar je netwerk. Dit helpt ook om wederkerende bezoekers attent te maken dat er nieuwe content op de site staat.
Tip 12) meld je aan op een blog en begin met gastbloggen. Hierdoor ben je extra zichtbaar bij het publiek. Dit zorgt natuurlijk ook voor wat extra bezoekers op je site.

Tip 13) Gebruik een QR-code op je visitekaartje. Je weet wel, dat vierkantje met die zwarte stippen er in.

Tip 14) Maak video’s op youtube en link deze naar je website. Vergroot hiermee je naamsbekendheid. Wat ook zal leiden naar extra bezoekers.

Tip 15) Zorg ervoor dat andere sites naar jou linken.
Als je veel inkomende links hebt denkt google dat je website belangrijke informatie bevat en wordt je boven in de zoekresultaten geplaatst.

Tip 16) Maak van de categorie pagina’s, geoptimaliseerde landingspagina’s

Tip 17) Maak gebruik van een ‘lees verder’ link. Dit wekt nieuwsgierigheid en zorgt ervoor dat de pagina overzichtelijk blijft.

Daarnaast hoeft niet alle content van de pagina in één keer geladen te worden. Dit betekent dat ook dat de snelheid van de site toeneemt. Wat uiteraard ook weer een gunstig effect zal hebben.

Tip 18) Voorkom gedupliceerde content. Je kunt hiervoor een Ajax-filter gebruiken.

Designed by Freepik

Tip 19) Gebruik incentives. Geef een webmaster of blogger iets dat van meerwaarde voor hem/haar kan zijn. Geef bijvoorbeeld een exclusieve kortingscode op een bepaald product die alleen geld voor de bezoekers van de website van de blogger.

Tip 20) Laat nieuwe berichten achteraan sluiten. Doe dit zodat eerder geplaatste artikelen krediet kunnen opbouwen bij google.

Hoe hoger deze artikelen in de zoekresultaten ranken des te meer bezoekers komen er naar je website.
Na verloop van tijd is dit niet meer nodig en mogen nieuwe artikelen op de voorgrond geplaatst worden.

Tip 21) Doe regelmatig een update, zo houd je de website relevant voor google. Wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat je een hogere positie krijgt.
Tip 22) Breng subtiele veranderingen aan in de belangrijkste content. Dit telt zwaarder mee dan een wijziging in een onbelangrijke pagina met weinig bezoekers.

Tip 23) Herhaling is key. Als je eens in de 2 maanden iets aanpast op een pagina dan getuigd dit niet van een onderhouden pagina. Terwijl een aanpassing per week of zelfs per dag dit gevoel wel opwekt. Zorg er dus voor dat je met enige regelmaat iets aanpast.

Tip 24) Voeg zo nu en dan een pagina toe. Ook dit laat zien dat er nog steeds leven in de bouwerij zit

Tip 25) Zorg ervoor dat je inkomende links krijgt van websites die zelf ook up to date zijn. Het maakt wel degelijk een verschil of de inkomende link komt van een actieve website of juist een inactieve site.

Tip 26) Probeer ervoor te zorgen dat bezoekers zo lang mogelijk op een pagina blijven. Google kijkt namelijk ook naar of content als relevant wordt ervaren door bezoekers. Hoe langer de sessieduur is hoe belangrijker de content volgens google.

Tip 27) Gebruik autoriteit. Oude website hebben vaak een bepaald gezag. Mensen zien deze website over het algemeen als ervaren.

En als iets gepubliceerd wordt op een ‘vandeze’ site dan wordt dat door de meeste mensen als waarheid aangenomen. Een link van een autoritaire website geeft dan ook veel link juice wat leidt tot een hogere notering in de rankings.
Andere websites die als autoritair worden gezien zijn websites van overheidsinstellingen.

Tip 28) Doe een joint venture met een andere website eigenaar. Met teamwerk kun je al een heel eind komen. Als de ander een grote mailinglijst heeft opgebouwd en jij mag hierin een mail versturen. Dan kan dit erg goed uitpakken voor jouw bezoekers aantallen.

Tip 29) Adverteren met facebook. Wist je dat je ook op facebook kan adverteren

Tip 30) Zet verschillende socialmedia kanalen in. Zoals instagram (plaats link naar eigen artikel socialmedia marketing instagram)

Tip 31) Reageer op de reageerders van andere blogs.

Stay in touch with us!


Veel succes met het krijgen van meer bezoekers
Team Thebusinessblog

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer